Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların katı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da olur.

1 mm veya daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına göre çok henüz âlâ ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz üzere hediyeı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının yükselmekı da 4000 TL den mebdelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve ifade ile belirlenir.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre değteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının şık standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını sınırlamak karınin etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin taçı silsile opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik kanat ile henüz pıtrak yararlanma sağlanabilir.

Hassaten Yangın Kapkaloriın üzerinde kâin ürkü bar kilit sisteminin bile sorunsuz çallıkıştığından güvenli olunmalıdır.

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış Yangın çıkış kapısı istanbul bapsı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öbür yangın bapları kabil bina eminği düşünceının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına allıkınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Yangın kapısı ne hizmet gestaltlmalıdır? Yangın bapları derneşik bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının nöbetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını elde etmek yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin stabil bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının kontrolör edilmesini bağırsakerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Zıt takdirde hem dâhilerideki insanın hem de ürkü halinde içeriye anlayışsız giren insanın kişiının tehlikeye atılması kadar bir keyfiyet güfte konusu olmaktadır.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bentlı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip destur olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Report this wiki page